Honda Accord vagy Mazda 6?

2014.03.17. 08:13

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Becsületesnepper!


Autóvásárlás előtt állok, 1,2-1,3 millió Ft körül nézegetek és két típus maradt fent a listán: Mazda 6 2.0 CD (2003) valamint Honda Accord 2.0ESi (1999). Valószínűleg a dízel a fogyasztás miatt jobban megérné (évi max. 10 ezer km-t mennék), de valahogy a szívó benzines Accord megbízhatóbbnak tűnik. Képtelen vagyok dönteni e kettő között. Mindkét autó 200-250 ezer km-t futott. Ön mit javasol?

Köszönettel,
Bence

Kedves Bence!

Egy ilyen idősebb dízelnél egy esetleges befecskendező rendszer javítás az autó árához képest már nagyon jelentős tétel tud lenni, ráadásul egy 2003-as autónál biztos, hogy az óraállás nem minden esetben azonos a valós futásteljesítménnyel, simán előfordulhat, hogy kétszer annyi van az autóban. Évi 10 ezres futáshoz nem feltétlenül kell dízel autó, hiába fogyaszt a benzines többet, egy esetleges javítást sokkal kevesebből meg lehet úszni a benzines esetében. A kettő közül én egy benzines Accordot vennék inkább.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.