Három gyerekhez Espace vagy Picasso?

2014.04.01. 10:04

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!


Második autónak, három gyermek szállításához keresek autót 1 millió forintig. A háromból két kritériumot mar elmondtam, a 3. a biztonság lenne, 4* os NCAP tesztje pedig tudomásom szerint ennek a két autónak van. Évi 20-25 ezret menne. A Picassorol hallottam meg olvastam mindenfélét, hideget meleget is, ismerősnek is van es utálja....

Pár napja került a látómezőmbe az Espace. Érdemes ezeket nézegetni? Elég sok szervizkönyves van fent a neten. Ha véletlen Dieselt akarnék akkor melyiket érdemesebb, az 1,9 est ,vagy a 2,2-est? Vagy felejtős mind a kettő, és vegyem a 2 literes benzinest?

Szívem szerint Sharant vagy a rokonait vennem, de lényegesen szarabbul törik mint bármelyik a két francia közül. Ha mondjuk megkapom 800 körül es 2-300 at rá kell költeni, de van egy jó autóm az úgy rendben lenne.

Tisztelettel:

Kasnya Tamás

Kedves Tamás!

Picassója az én egyik ismerősömnek is van, ő meg nagyon szereti, ez ilyen. Ő jó tíz évvel ezelőtt vett egy használt Picassót, és azóta már a harmadikat fogyasztja, annyira meg van elégedve vele. Én még soha nem vettem autót töréstesztek alapján, általában a várható megbízhatóság alapján próbálok vásárolni. Nekem is van két gyerekem, én is féltem őket, de nem gondolom, hogy a védelemnek ez a módja. A Csikós sem potenciális gyerek gyilkos, mert harminc éves autókba ülteti a családját.

Az öreg Espace nem rossz konstrukció, de mint minden öreg autónál, ezeknél is előfordulhat bármilyen meghibásodás. Elektromos nyűgök előfordulhatnak, ha a kiszemelt példányon már nem működik ez-az, akkor hagyja ott, hacsak nem elektromos hibakeresés a hobbija. A régi Galaxy/Alhambra/Sharan trió nagyon jó konstrukció, de elég sok a letaposott példány, óvatosan válogasson, nem egy közülük már több, mint tízszer, van amelyik tizenötször is megkerülte a Földet, csak az óra más mutat. Ha azonban rendben van, akkor normális karbantartás mellett még sokáig jó lehet még.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.