2,5 millióért újat vagy használtat?

2014.06.29. 07:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Totalcar

Pályakezdő fiatal vagyok egy három hónapos kisbabával, az anyagi helyzetem nem igazán kimagasló. Egy huszon plusz éves nem valami megbízható autóval járok. A szüleim megelégelték, hogy állandóan lerobbanok az autóval és a baba születése alkalmából felajánlották, hogy vesznek nekem egy másikat. Az összegből, amit ajánlottak már kijönne pár fapados új autó is. Sok gondolkodás után két típusra szűkítettem a saját listámat. Az egyik egy nulkilométeres, teljesen fapados Dacia Duster. Nagy, biztonságos és nekem tetszik is (az nem zavar, hogy nincs benne klima a mostani autómban sincs.) A másik jelölt használt Toyota Prius lenne. Kb 2,5 millió forint a keret. Az autót naponta használnám kis távra, évente kb. 6000 kilométert vezetek főleg városban. A kis fenntartási költség nagyon fontos szempont. Önök szerint melyik a jobb választás? Vagy ha van estleg más ötletük is, én nyitott vagyok.


Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelettel Attila

Kedves Attila!

2.5 millióért nem vennék klíma nélküli autót. Az első meleg napon, amikor a gyerekről, az anyjáról és önről szakad a víz, megbánná a döntését. A másik dolog, ami miatt verné a fejét a falba, hogy amikor el kell adni az autót, akkor majd senki nem veszi meg a kocsit Öntől, mert nincs benne klíma és nullextrás. Ilyen nagyon alap autó vásárlásakor sokan mondják az ilyen "bölcsességeket", hogy "nem eladni veszem" és "mi is felnőttünk klíma nélkül". Igen, csak azóta eltelt egy kis idő, és megváltoztak az igények, és egyszer minden autó eladó lesz. Én vennék egy Priust, igaz, hogy sokkal öregebb, mint egy új autó, de nagyon megbízható technika, és olcsón fenntartható. Évi hatezer kilométerhez mondanám, hogy vegyen egy használt szívó benzines Dustert, ha annyira tetszik, de nem nagyon van eladó használtan, külföldön pedig drágább, mint nálunk.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.