Összkerekes családit az asszonynak

2014.07.06. 15:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Nemsokára megérkezik a baba, és a sajátom mellé (2011-es kombi Mondeo) a feleségemnek szüksége lenne egy jól pakolható és biztonságos autóra. Mondanám, hogy ennyire egyszerű, de az egyterűek nem tetszenek (Galaxy), és előnyös lenne, ha AWD-meghajtással is rendelkezne, mert olyan helyen lakom, ahol néha nem hátrány. Terepjárók között kutattam, de a prémium kizárt (BMW, Mercedes, Audi). A Volvo XC90 volt a kiválasztott, de miután kipróbáltam nagy csalódás volt. Kívülről nagy, de a Mondeómban nagyobb a tér, és még a csomagtartója is simán versenyben van a Volvóéval. És itt a pont ahol megakadtam, mert nem találok megfelelő gyártmányt. Az anyagi keret nem szűk, akár 5-8 millió is lehet egy pár éves autóért. Kíváncsi lennék, hogy Ön mit ajánlana.


Tisztelettel: Csaba

Kedves Csaba!

Ha Anyának kell egy családi csapatszállító, akkor nem feltétlenül kell ennek a legnagyobbnak lenni a családban. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy egy tankot akarnak venni Anyának, mert csak egy M1 Abrams-ben  van biztonságban a gyerek, aki nem vesz tankot, az potenciális családirtó. Néha hallok olyanokat az emberektől, amiből egyértelmű, hogy benyalták az összes marketing dumát, amivel a leendő szülőket meg lehet etetni. Van ilyen az ismeretségi körben, anya tankkal jár, mert kell a passzív biztonság, és az csak tankban van, az összes többi autó Legóból van, és a legújabb kutatások szerint nevelnek hülye gyereket. Ha egy kisebb autóba teszi a családját, attól még nem veszélyezteti a család biztonságát, mert az ezért az összegért kapható autók már mind nagyon biztonságosak. Ha hely kell, ott van a Mondeo, a mindennapokban a felesége el fog férni egy kisebb autóban is a babával. Ha nekem kellene ilyen AWD, én egy ötajtós RAV 4-est vennék, azzal nem lesz gond, csak el kell fordítani a kulcsot, és tankolni bele.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.