2014.07.10. 17:15

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Bővül a család és a vállalkozásom is, ezért öreg kombi autómat kisbuszra váltanám. Az igényem egy jól felszerelt, 7-8 személyes takarékos jószág, évi 20-25e km futással. Mivel a japán autók szerelmese vagyok, így azokat részesítem előnyben. Nagy kedvencem a Mitsubishi L300 luxus busz változata, forgó fotelekkel, panoráma tetővel, de ilyet kb. 3 évente hirdetnek. Gyakrabban látok Nissan Serenat, de arról nem olvastam olyan jókat. Persze más kontinensen is bóklászhatunk, szóba jöhet pl. VW Caravell, vagy Ford Transit, de félek hogy ezeknek magas a szervízköltsége. Nagy kedvencem még a MB Vito, de arról sok rosszat hallani, olvasni, hogy megbízhatatlan, de legalább drága fenntartani. Francia autók meg nem tetszenek. Főleg a 2000-es évek előtti gyártmányok érdekelnek, azon egyszerű oknál fogva, hogy az tetszik, és szeretnék olyan járműben utazni, ami még tetszik is, nemcsak úgy van oszt kész. Pénzben a határ 1.5m Ft. Persze fontosabb szempont, hogy az üzemben tartása ne legyen több mint egy átlag személyautóé.


Köszi előre is a választ.
Borisz

Kedves Borisz!

Ilyen Mitsubishi L300-at még sosem láttam, de a normál busz változatokban nem túl nagy a hely elől. Ha hasonlóan magas, mint én (190 cm), akkor nem lesz annyira kényelmes. A Serena hasonló, mint a Vanette Cargo, és az sem olyan jó, pl. rövid a difije, emiatt sokat forog, ergo sokat eszik. Probléma lehet egy esetleges karambol esetén a kaszni elemek beszerzése. A Vito szintén nem különösebben jó, a zárhíd például szinte már szinte a gyárban rozsdásodott. Én egy T4 Caravelle-t vagy Multivant vennék, de arra készüljön fel, hogy rengeteg a leélt darab. Mostanában kellett volna vennem egyet valakinek, és "csodákat" láttam.   
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.