Beszéljen le az Astra H-ról

2014.07.31. 10:33

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Eljött az ideje, hogy lecseréljük az 6-éve használt 1.0 Swiftünket. Eddig nagyon elégedettek voltunk vele, megbízhatóság, alacsony karbantartási költségek, alacsony fogyasztás. Ezek voltak eddig a legfőbb szempontok mivel napi 70 kilométert ingázok munkába menet/jövet abból is 90%-ot autópályán. De most már szeretnénk valami nagyobbat és kényelmesebbet.

Valami hasonló tulajdonságokkal rendelkező középkategóriás dízel kombit szeretnénk. A mostani keret max 7000€ + 15% tartalék. Kiszemelt áldozat a H Astra lenne. 2008-as évjárattól kezdve nézegetem őket 1.7 cdti (110le) motorral. Mivel évi kb. 25000 kilométert megyünk, gondoltam váltunk dízelre. Ahogy hallottam, az 1.7 cdti motor nem egy rossz konstrukció. A 2008 utáni Astra modellek pedig már szépen fel is vannak extrázva (tempomat, 6 sebesség, esőszenzor...). A hosszabb autópályás utakra ezek már jól jönnének. Az Astra-Focus-Octavia-Ceed/i30 kör téma már eléggé lerágott csont, de akkor is. A Focus jobb futóműben, jó kis váltója van (vezettem is), belső dizájn is szebb mint a H Astráé, de a német fórumokon sokat olvasok az 1.6 tdci motor meghibásodásáról érzékenységéről. Az Octavia szebb kívülről belülről is, jobban is tetszik, az 1.9tdi motor tudtommal elég jó, megbízható darab. Ebből viszont legalább 1000-1500€-val kell többet fizetni egy Astrához hasonló állapotúért. Sőt Octáviából, Focusból 90%-ban használt cégeseket lehet csak találni, az Astránál azért nagyobb a privátok aránya. A Ceed-ekről csak jót hallani, nincs kettős tömegű lendkerék, megbízható, minőségben nagy előrelépés volt... Mégis ha nem egy magánszemélyt hanem egy szerelőt kérdezek azt mondja, hogy csak Koreait ne vegyek mert marha drága az alkatrész és szervizelés... (biztos úgy van vele, ha azt veszek kevesebb lesz a munkája). Szóval mindezeket összevetve egy racionális megoldás lenne az Astra. Van pár hibája, a hülye indexkapcsoló, hőfokmérő hiánya, középkonzol stb. De ezekkel talán meg lehet barátkozni. Nem a szívem csücske, az az Octavia lenne, de szerintem az Astra sem robban le minden utcasarkon, dizájnból közepes kívül belül, kényelemből pedig biztos veri a Swiftet. Ennyi nekem elég lenne. Szóval, Ámen! Kérek valami rossz véleményt. Mondjon valami jobbat mert különben azt veszek!


Üdvözlettel:

Tomi voltam

Kedves Tamás!

Az Astra annyira izgalmas, mint egy megbízható öreg komornyik. Amit tud azt jól csinálja, de izgalmat a cselédlánytól fogunk kapni. Az 1.7-es motor egy nagyon jó konstrukció, komoly probléma nem szokott vele lenni még kifejezetten nagy futásteljesítmények mellett sem. Az Octaviából én is az 1.9-est venném, normálisan megy, nagyon jól fogyaszt, nem romlik el. Én kedvelem a Focus 1.6-os motorját, de az olajcserére oda kell figyelni. Ha erre odafigyelünk, nagyon sokat elmegy, én most láttam egy 460 ezret futott példányt, még semmi baja nem volt, csak egy kettőstömegűt cseréltek benne 360 ezernél. A koreaiaktól egyáltalán nem félnék, sőt, leginkább azt vennék vagy egy Skodát.  
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.