Automata váltós Polót szabad?

2014.08.06. 07:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Kollégám (idős hölgy) alatt elromlott az automata váltós Citroen Saxoja (tudom, ritka darab), 2000-es évjárat. Nem akar már foglalkozni a javíttatásával, szeretne inkább egy újabbat, kb. 700 ezerig. Néztük a Polot, Yarist, Corsat, esetleg Swiftet, 2001-es évjárattól már vannak ígéretesnek tűnő darabok, de Ön mit javasol? Van-e esetleg olyan alternatíva, amire nem gondoltunk és megbízható konstrukció lehet?

Idős hölgy, manuális váltósat nem szeretne, örül, hogy automatát tud vezetni, rövid utakra használja, így mindenképp csak kis benzines jöhet szóba. Kinéztünk egy 2001-es Polot, mire figyeljünk, ha elmegyünk megnézni? Főleg az automata váltót hogyan lehet tesztelni, nincs-e komoly baja?


Köszönettel,
József

Kedves József!

A felsoroltakon kívül még bevenném a körbe a bakancs Micrát is. Arra kell figyelni, hogy ne "üssön" a váltó sebességváltáskor, finoman kell vennie a sebességeket, ne rántson elindulásnál, ha gyorsításnál finom vibráció, remegés jelentkezne, az sem jó. Előre és hátramenetbe téve a váltót, az autónak finoman le kell kezdenie kúszni. Ha nem értenek az automata váltóhoz, mindenképpen javasolnám, hogy keressenek meg egy szakembert, aki leteszteli a váltót, és elmondja, hogy milyen karbantartási költségekre lehet számítani.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.