Első autónak F Astra vagy Civic?

2014.08.09. 08:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Első autó vásárlása előtt álló fiatalember vagyok és szeretném kikérni a véleményét. A keret amit erre szánok kb. 300-350 ezer forint, és az sem volna gond ha ebbe az összegbe beleférne az átírás költsége is. Igazából két típus van amin most vacillálok, az egyik a jó öreg F Astra, a másik pedig egy ötödik generációs Honda Civic. Az Opelből az 1,6-os nyolc szelepes változatokat nézegetem, a Hondából pedig az 1,5-ös 90LE-s példányokat.

Tudom hogy ennyi pénzért ne várjak hibátlan autót, sőt, de a kettő közül melyik lenne jobb választás, fenntarthatóság és szervizelés szempontjából? A fogyasztás sem utolsó szempont. A rozsda mellett mire érdemes még figyelni? Tényleg többe kerülhet a Honda fenntartása (drágább alkatrészek)? Döntően városban használnám, de lenne egy-két nagyobb túra is az országban.


Válaszát előre is köszönöm!
Üdv.:Ricsi

Kedves Ricsi!

Az F Astrától többen sugárban hánynak, de szerintem egy megbízható, olcsó, és tényleg fillérekből fenntartható autó. Mondjuk izgalmas nem lesz, az biztos. A Honda egy minden szempontból sokkal jobb autó, élvezetesebb vezetni is, és szintén nem romlik el, ha korábban is odafigyeltek rá. A karbantartása sem emészt fel vagyonokat, mert olajcserén kívül nagy dolgok nem szoktak történni vele. Ott lehet drága, ha esetleg elromlik valami olyasmi, ami csak márkaszervizből beszerezhető, na az fájhat. A Honda alkatrész árai egy kicsit húzósabbak lehetnek, nézze meg a kopó dolgok árait, és el tudja majd dönteni, hogy beleférhet-e a havi kiadásokba.

 Aki a 300 ezres ársávban keres autót, ki ne hagyja Csikós Zsolt Nagy elsőautó-tanácsadójának kapcsolódó fejezetét.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.