Fapados 206-os után mit vegyek?

2014.09.02. 14:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Használtautó vásárlásban szeretnék tanácsot kérni. Régi fapados 2003-as Peugeot 206 1.4-esemet szeretném lecserélni egy hasonló kaliberű ötajtós ferdehátú autóra. A keret 1.500.000 Ft plusz 200.000 Ft az átírásra, esetleges szervízre. Annyi a kritérium, hogy szívó benzines legyen, 1.4-es, gazdaságosan üzemeltethető, némi vezetési élmény és megbízhatóság. Sikerült náhány modellt találni és ezekről szeretném kikérni a véleményét:

- Fiat Grande Punto
- Peugeot 307 (facelift utáni modell)
- Seat Ibiza
- Mazda 3 Sport
- Volkswagen Golf IV

(A Peugeot 307 és a Mazda 3 Sport, ami eddig megfogott.)

Segítségét előre is köszönöm!


Üdvözlettel,
Gábor

Kedves Gábor!

Ha vezetési élmény kell, vegyen egy Panda 100 HP-t, 1.4-es, jó futóművel, tényleg élvezetes kis gyösz. Ha kicsi a Panda Önnek, akkor a Mazda 3 vásárlását teljes mellszélességgel támogatom, jobb, mint a többi Ön által felsorolt autó. A Grande Punto is jó, de a Mazda jobb, összerakottabb, mégiscsak japán.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.