2014.09.03. 07:38

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Családi autó vásárlása előtt állunk, 4 típusra szűkítettük a jelöltek körét, valamennyi 2010-2011-es évjáratból:

Ford Mondeo 2.0 TDCI (140 LE), Ford C_MAX 1.6 TDCI, Peugeot 3008 1.6 Hdi, Opel Insignia 2-0 CDTI. A vásárlásra 3 millió Ft -ot szánnánk, tisztában vagyunk vele, hogy vásárlás után még merülhetnek fel költségek.

A kérdésem az lenne a négy autó közül melyiket tartja megbízhatóság és fenntartási költség szempontjából a legjobb vételnek. (Egyéb tekintetben bármelyik megfelelő.)

Segítségét előre is köszönöm!


Üdvözlettel:
Nándor

Kedves Nándor!

A Mondeo kétliteres TDCI-nek rossz a híre, nem véletlenül. A régi TDCI-k befecskendező rendszere nem volt a megbízhatóság mintaképe. Bár ezek az autók újabbak, de egyszer ezek is megöregszenek, és majd kiderül milyenek lesznek, később, sikerült-e javítani rajtuk. Az 1,6-os dízel már sokkal jobb motor, pont nemrég láttam egy 460 ezret futott példányt, annak a motorjával még nem volt semmi baj, csak egy kettőstömegűt kellett benne cserélni. Az Insignia dízelei most kerültek oda, hogy elkezdett velük egy kis probléma lenni. Ezen kívül mást nem hallottam róluk, a tulajok szeretik. Nekem a C-Max és a 3008 is szimpatikus.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.