Nehéz lábhoz kisfogyasztású autót

2014.10.24. 14:57

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Szia Becsületesnepper!

Adott egy 2004-es Corsa C (Z12xe), amit le szeretnék cserélni egy nagyobbra. Vezetési tulajdonságaim:

- kicsit tégla-nehéz láb (nem abszolút gyorshajtás, hanem ha gyorsítok, akkor tövig nyomom, és a fék se 15 év alatt kopik el).
- napi 40 km munkahely, havi 1x Gyöngyös-Sopron autópálya. Ez évi 15-20 ezres teljesítmény.

Az elképzelt autó méretre Opel Astra, max Focus méretű, nem baj, ha kombi. A keret minimum 1,5 maxumim 2 millió cakk-pakk. Nincs fenntartásom sem a Dacia, sem a Hyundai márkákkal, de megbízható, alacsony fogyasztású (6l) autót keresek, ez az elsődleges szempont. Aztán a kényelem következik, majd hogy tetszik-e, az úgyis szubjektív. Évjáratra minimum 2005-ös legyen.

Te hogy látod, mik jöhetnek szóba? A fenti paraméterek alapján kérhetek egy listát, ami alapján csemegézhetek?


Köszönöm!
Péter

Kedves Péter!

A nehéz láb és a hat literes fogyasztás sehogy nem áll össze a fejemben. Egy benzines autó ilyen használat mellett soha nem fog ennyit enni, de még egy dízel sem. Vagy hatot akarsz tankolni vagy nyomni a gázt, majd eldöntöd. Én egy Kia Ceedet vennék 1,6-os CRDI motorral vagy egy Hyundai i30-at, a két autó lényegében ugyanaz. Ezek még nehéz láb esetén sem eszik le a fejed, nincs bennük kettőstömegű lendkerék, és a befecskendező rendszerük is jó, és vannak már kétmillió alatt.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.