Dízelt napi 300 kilométerhez

2014.11.14. 08:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

Ausztriába járok dolgozni minden nap, ami körülbelül napi 300 kilométeres ingázást jelent oda-vissza. Szükségem van egy olyan autóra, amiben öten kényelmesen elférünk (nem vagyunk vékony emberek) és ne hagyjon ott minket az autópálya szélén. Tehát egy megbízható autóra lenne szükségem, lehetőleg alacsony fenntartási költséggel.

A keret kb. 2000 Euró lenne, külföldi (német vagy osztrák) autó is eszembe jutott.

Eddig Peugeot 406-ot néztem 2.0 literes HDI motorral vagy Mercedes 200-220-ban gondolkoztam. Bármilyen autótípusra nyitott vagyok, de egyedül egyelőre nem találtam megfelelőt.


Üdvözlettel: Tibor

Kedves Tibor!

Öt nagy darab felnőttnek egy átlag autó nem kényelmes, mert akik hátul ülnek, sehogy sem férnek el rendesen. Én üléspróbát vennék egy 97-től gyártott Passaton. Ha az nem elég, akkor olyan autó kellene, aminek hátul különálló ülései vannak. Ilyenek az egyterűek, mint például a Galaxy/Alhambra/Sharan, azokban egy megbízható régi tdi van, csak sajnos sok belőlük a lelakott hulla, nem egyszerű jót találni. Megpróbálnám még a Fiat Multiplát is, az abban lévő 1.9 jtd is elég megbízható, és abban elől-hátul három ülés van.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.