Mindjárt 200 ezernél a Mégane. Lecseréljem?

2014.11.27. 13:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületes Nepper!

Nem tudom, hogy mitévő legyek, tanácsot szeretnék kérni tőled. Pár hete dilemmázok azon, hogy megtartsam-e a jelenlegi autómat, ami egy Renault Mégane kombi 1,5 DCI, 2007-es évjáratú. A dilemma tárgya: lassan 200 ezer km lesz benne, eddig problémamentesen, de úgy érzem, hogy lassan ráférne egy nagyobb felújítás: kuplung (már nem az igazi), felfüggesztés...

Kérdés, hogy költsek-e rá egy csomó pénzt vagy inkább adjam el és vegyek egy másikat. Na de, dilemma tárgya 2: jelenlegi munkámból kifolyólag naponta 170 km-t autózok autópályán, az durván számolva családi kiruccanásokkal együtt évi 45-50 ezer km. Szívesen átülnék egy megbízható, kényelmes, dízel autóba, aminek közel olyan jó a fogyasztása és hasonló méretű, praktikumú, mint a jelenlegi. Egy másik autóra a keret kb. 1,5 M Ft lenne + járulékos költségek, ha hazai piacon vennénk. Mivel külföldön dolgozok, nem zárkózom el attól sem, hogy kintről hozzak autót.

Ha lecserélném a Renault-ot, akkor 2 évig kellene hajtanom egy megbízható, relatív értékálló autót. Abban kérném tanácsod, hogy érdemes-e lecserélni az autót és ha igen, akkor milyen típust javasolnál.


Előre is nagyon köszi a segítséged!
Balázs

Kedves Balázs!

Rendkívül szerencsés vagy, hogy eddig nem volt semmi bajod az autóval. Én nem a futóműtől és a kuplungtól félnék, mert azok javítása olcsó. Az igazán zsebbenyúlós dolog a befecskendező rendszer javítása, az akár 400 ezer is lehet. Halottam már kifejezetten nagy futású 1.5 dci-kről is, de volt olyan is ismerősi körben, akinek 56 ezernél omlott össze a befecskendező rendszere, az autót ő vette újonnan, szalonból, és nagyon vigyázott rá. Egy 1.5 dci-t bármikor lecserélnék, és szinte bármire. Vennék egy Kia Ceedet vagy egy Hyundai i30-at. A másfél millió kicsit a kínálat alja, de ha gyűjtenél még kicsit hozzá, akkor a jobbak közül is tudnál válogatni.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.