Fiat Multipla kontra Opel Zafira

2014.12.26. 14:01

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper,

Tanácsra lenne szükségem. Olyan hat- vagy hétszemélyes autót keresek kb. 1,2 millió forintig, ami megbízható, és minden utas kényelmesen elfér benne. Szeretnék benzin/gáz üzeműt az olcsó üzemeltetés érdekében. Valamint az sem hátrány, ha esetleg egy év múlva szeretném eladni, akkor ne nagy buktával tudjak belőle kiszállni.

Mire kell figyeljek, ha a Fiat Multiplát választom? És mire, ha az Opel Zafirát? Ön szerint az Opel Zafirában a leghátul ülőknek van elég helye? Kényelmesen tudnának utazni? Az adásvételnél a  gázüzemeltetés kapcsán mire kell figyelni, milyen papírok szükségesek, hogy minden rendben legyen?

Ha esetleg 1,2 millióig tudna nekem ajánlani más 6-7 személyes, megbízható, gázos autót, akkor azért nagyon hálás lennék.


További jó munkát kívánok,
Köszönettel,
Gábor

Kedves Gábor!

A Zafirában és általában minden olyan egyterűben, amiben fel kell hajtani a hátsó üléssort a padlóból, a két hátsó ülés felnőttek részére nem teljes értékű. Ez azt jelenti, hogy el lehet bennük férni, de Bécsig már nem biztos, hogy szeretné az élményt. A hátsó üléssor inkább csak gyerekeknek elég. A gázüzemű autókat műszaki vizsga előtt be kell vizsgáltatni, hogy megfelelően zárt-e a rendszer, nem szivárog sehol. A gázos autók üzemeltetésében semmilyen tapasztalatom sincs, kifejezetten nem kedvelem őket, magamnak sose vennék. Egyszerűen nem tudok megbarátkozni a ronda tartály látványával, ha meg pótkerék tartályos, akkor a pótkerék sem szebb a csomagtérben.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.