Nehézkes eladás, bonyolult vétel

2015.01.24. 07:07

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Érdekes kérdéssel fordulnék Önhöz. Jelenleg van egy 2002-es AUDi A3 1.9 PDTDI ASZ motorkódos autóm, amiben van 130 000 kilométer. Új korától kezdve ismerem, hozzám hároméves korában került. A problémám az, hogy szeretnék egy másik autót, de az első nehézség, hogy eladásnál senki nem hiszi el, hogy nincs tekerve az óra. Amúgy a kinézete visszatükrözi az állapotát, rendszeresen karbantartom, ápolgatom, csak mivel van céges autóm, illetve motorozom, nem szaladnak bele a kilométerek az utóbbi 5 évben.

És itt jön a következő kérdésem, hogy szeretnék egy újabb kocsit. Jelenleg körülbelül évi 5000 kilométert megyek, annak is a 80%-át városban, rövid utakon. Vezetési stílusom olyan, hogy szeretem kihasználni a motor erejét, nem a fogyasztáson tervezek meggazdagodni, tehát sokkal gyengébb autót nem szeretnék. Maximum olyan három millió forintot tudok rászánni. Viszont a jelenglegi kíválatban kissé a bőség zavarával küzdök. Megérné valami újat venni? Megérné valami minőségibb használtat? Inkább a prémiumabb vonalon szerenték maradni, de minden ésszerű tanácsra nyitott vagyok mérnök lévén, figyelmbe véve a használati szokásaimat.


Köszönöm előre is a tanácsot,
Gábor

Kedves Gábor!

Sajnos nem határozta meg túl pontosan, hogy mit is szeretne, van-e család, hányan használják az autót, stb, ezért csak azt írom, ami hirtelen az eszembe jutott az erős autóra gondolva. Ilyen felhasználói szokások mellé mindenképpen valami szívó benzinest vennék. Ha szeretne valami prémiumnak tartott autót venni, akkor vennék egy nagyobb motoros BMW-t, pl. egy 325i-t vagy 330i-t. Ha nem ragaszkodik a prémiumhoz, hanem csak egy jó autót akar venni, akkor itt van ez. Annyira jó hallgatni, ahogy üvölt a motor, és érezni rajta, hogy egyáltalán nem esik nehezére. Ez egy picit már túl lóg a három millión, de az elődje is nagyon jó autó, és az már alatta van. Ha nem kell ennyire erős, akkor a sima 1.8-as ufó Civic is nagyon jó, és azon több ajtó is van.
 

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.