Alfa Brera vagy Volvo C30?

2015.02.19. 08:17

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves István!

Feleségemmel szeretnénk autót vásárolni. A vágy tárgyai: Volvo C30 (1,6 benzin vagy 1,6 dízel) vagy Alfa Romeo Brera (2,4 dízel). Az autót rövidtávú munkába járásra (20-25 km) és ritkábban hosszabb kirándulásokra használnánk. Éves futásteljesítmény nem haladná meg a 10 000 kilométert. Második autó lenne, családi autónk egy Ford Focus kombi.

Nem vezetünk sportosan, inkább a kényelem a prioritás. Vételárban szeretnénk 3 MFt alatt maradni. Ön melyiket javasolja? Vásárlásnál mire kell fokozottan ügyelni ezeknél a típusoknál?

Kedves Kérdező!

Nehéz kérdés! Mindkét autó inkább az érzelmekről szól, mint a racionalitásról. A C30 1.6-os benzinesével nincs tapasztalatom, ezeket kizárólag csak 1.6-os dízellel láttam eddig. Ezeknél az dízeleknél olajcserére kell nagyon odafigyelni. A Brera meg egyszerűen úristendegyönyörű, az olaszok rajzolni nagyon tudnak. A 159-es technikája van benne, ezek a JTD motorok elég jók, csak a gyári 30 ezres olajcsere periódust felejtse el egy életre, én 10 ezrenként leengedném az olajat. A kettő közül én a Brerát venném, mert az annyira jól néz ki, és a mai napig különleges a formája. A C30 hozzá képest egy szürke egér.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.