Nagy családi autónak franciát?

2015.04.01. 11:22

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Családnak való kocsit keresek, zömmel pályán/városon kívüli közlekedésre. Jelenleg egy 407 SW 2.0 D-vel járunk, de az SW jellegből fakadóan a csomagtér nem igazi kombi és a hátsó lábtér sem valami nagy.

5008-ast, S-Max-ot, Grande C4-et tudok elképzelni utódként, persze kérdés, hogy a büdzsébe mennyire férnek bele. A Tourant is ajánlotta még egy barátom, de mivel dieselt szeretnék, a VW kétlitereséről még sok jót nem hallottam, annyira nem rajongok a típusért. A feleségem egyterűt szeretne, nálam azért még a C5-ös is szóba jöhetne.

Melyik típus lenne ideális választás Ön szerint? 1.6-os diesel is elég lehet, vagy az inkább városon kívüli használat miatt jobb lenne 2.0-s?


Válászát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Péter

Kedves Péter!

A C4 Grand Picassót szeretem, jól kitalált dolog a családi felhasználásra. Mindegy melyik motorral veszi, de ha többet szeretne autópályázni, akkor jobb a kétliteres HDI. Az 1.6-os motornál az olajcsere elvégzésének mikéntjére és gyakoriságára nagyon oda kell figyelni. Az 5008-ashoz még nem volt szerencsém, de mivel nagy vonalakban ugyanazokból az alkatrészekből van összelegózva, mint a C4 nagy különbségre nem számítanék.

Az S-Maxban már szerencsére egy francia HDI van, nem a régi Delphi befecskendezős tdci, ezekkel már nincs baj. Az a baj ezekkel, hogy sok a licit oldalakról megvett, tekert órás autó. Egy ismerősöm pont most keres S-Maxot, és utána kérdezve sorra dőlnek ki a tekert órás kocsik. Ha talál egy nem tekert órásat, akkor  az is nagyon jó lehet. Touranból a 2.0 CRTDI-t venném inkább, a 2.0 PDTDI nyűgös lehet, van akinek hibátlanul üzemel, van aki állandóan szerelőhöz jár.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.