Teljes értékű ötszemélyest egymillióig

2015.04.06. 14:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző,

Négygyerekes család vagyunk. Két autónk van: munkába járásra egy régi Swiftet hajtok. Családi autónak egy Fiat Multiplát (1,9 JTD, újabb karosszériás) használunk, szeretjük hogy hat személy kényelmesen elfér benne. Jelenleg főleg az asszony használja a Multiplát, a gyerekeket viszi 3-4 km távolságra óvodába-iskolába, néha elmegy a 15 km-re levő szomszéd városba.
A baj az, hogy mivel dízel, gyakorlatilag egész nap hidegen jár, amit nem nagyon szeretek. Emiatt az általam napi szinten használt Swiftet cserélnénk egy olyan benzines, légkondis készségre, amit a feleségem használna, és amiben egy felnőtt és négy 7-14 év közötti gyerek elfér. Cél hogy vállalható fogyasztása és üzemeltetési költsége legyen. Keretnek legyen mondjuk 1 millió Ft átírással, és lehetőleg 10 év körüli vagy fiatalabb autó lenne jó. Éves futás olyan 15-20 ezer km körül.

Nézegettem 2005-ös Berlingót vagy rokonait, azokban a hátsó sor három teljes értékű ülésből áll. Jó ötlet-e ezekből benzinest nézni, vagy van-e más tuti tipp mit érdemes megnézni?

Nincs szükség hétszemélyes autóra, ezért azokat eddig nem is nagyon néztem, de ötleteket elfogadok.


Köszönöm,
Tamás

Kedves Tamás!

A Berlingo teljesen jó erre a célra, a neuralgikus pontja a hátsó futómű. Erre oda kell figyelni vásárláskor. A probléma könnyen orvosolható, sok műhely ráállt a javítására, de pénzbe fog kerülni. Utána nagyon hosszú ideig jó lesz.Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.