Milyen családi autót kapok 1,7 millióért?

2015.05.28. 13:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Keresek egy családi autót túlnyomó többségben városi használatra. A cél leginkább a fentarthatóság. Tehát a célom nem az hogy a garázsban álljon, hanem inkább a használat, és ha valami letörik benne (a gyerek alkot), vagy bármilyen szervíz, akkor ne kelljen súlyos pénzeket otthagynom a karoszériásnál, szerelőnél, autósboltokba, hanem a mai átlagember számára elérhető maradjon (esetleg bontókból megoldhatóak legyenek az ilyen dolgok).

A vételár max 1,5 - 1,7 MFt. Még talán annyi kritérium hogy nem szeretnék túl öreg használtautót (max 4-5 éves). Tanácsodat kérem hogy milyen márkát és típust ajánlasz ezekkel a feltételekkel.


Segítségedet előre is köszönöm.

Balázs

Kedves Balázs!

Sok ember elköveti azt a hibát, amit te. Megjelölnek egy évjáratot és árat, esetleg még leírják, hogy maximum 100 ezer kilométer legyen benne, de nem nézik meg a netet, hogy azért a pénzért nem lehet épkézláb autót kapni. Mikor visszaírok, hogy szóljanak, ha tudnak ilyet, mert én is vennék tíz darabot, akkor megsértődnek.

Ha családi autó kell, akkor gondolom valami Astra-, Golf-méretű autó kellene. Beírtam a keresőbe a paramétereidet, és kijött hat darab normális méretű autó. Vannak a 200-300 ezer között futott céges autók, a sérültek, meg a hullák. Ezerszer elmondtam, hogy nem évjáratot veszünk, hanem állapotot. Szerintem felejtsd el ezt az évjáratosdit. Van 1,5-1,7 milliód és kell egy normális kocsi. Több típust ajánlanék évjárat megkötés nélkül, mert a 2010-2011-es kritérium kevés eséllyel fog teljesülni, ha normális kilométer futást is szeretnél, Ford Focus, Hyundai i30, Kia Ceed, Toyota Corolla, Opel Astra H.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.