Másfél millióig kiscsaládit városba

2015.06.04. 17:59

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!

Elérkezett az idő, hogy megbecsült Astra F 1.4 8V autónkat, egy korszerűbb, de semmiképpen sem kisebb gépjárműre cseréljük, és ne legyen öregebb 10 évesnél. Fő szempont a megbízhatóság lenne, és hogy bírjam etetni. 70% városi használat mellett kb évi 10.000 kilométert autózunk, ezért főleg benzin üzeműre gondoltunk, de a kiszemelt típusok között akad dízel is, zömében 80-150 ezer km-t futottak. A dízelektől amúgy kicsit tartok, de nem tudom mennyivel magasabb a fenntartásuk, szervizelésük, mint egy benzines autóé. Az alább felsorolt típusok közül, melyiket tudja ajánlani, illetve melyikről beszélne le legszívesebben, mire figyeljünk oda vásárláskor stb... Keret kb.: 1,5 millió HUF

Ford Focus 1.4 - 1.6
Mazda 3 1.4 - 1.6
Skoda Octavia II. 1.4 – 1.6
VW Golf V. vagy Golf Plus 1.4 – 1.6
Volvo V50 1.6D - 2.0D
Opel Vectra C 1.9 cdti
Opel Astra H 1.4 – 1.6 vagy 1.3  - 1.7 cdti


Üdvözlettel:

István

Kedves István!

Ekkora éves futáshoz én is benzinest vennék inkább, ezért a dízeleken át is lépnék. A Focus-oknál a változó szelepvezérlésűeknél adódhat probléma vezérléssel, de ez sem egy tragédia. A H Astra sem egy ördöglakat, ott az Ecotec motoroknál előfordulhat némi olajfogyasztás, de ez sem kezelhetetlen.
A Mazda 3-nál a hátsó sárvédőíveken lehet rozsda, amúgy műszakilag szerintem ez a legjobb. Skoda Octaviából inkább az 1.6-ost venném, az 1.4-es nem egy torpedó, bár helyváltoztatásra alkalmas. Ebben van a legnagyobb hely. Golfból (vagy Golf Plusból)inkább a sima 1.6-ost venném, mint az FSI-t.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.