Családinak PSA vagy Volvo?

2015.06.10. 10:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Nepperűző!

Harmadik autót keresek a családnak évi kb 5-10 ezer Km futással kisebb-nagyobb kirándulásokhoz. Feleségemnek és nekem is van munkába járáshoz (helyi használatú kis kategóriás ) autónk, de szeretnénk egy nem egyterű és nem német, legalább középkategóriás, biztonságos "jó" megjelenésű autót, ami ha lehet "megbízható" és az se baj ha automata...

Amiket eddig nézegettem: Peugeot 607 2.2 vagy 2.7 HDI, 407 SW 2.2 , 2.7 Hdi, Citroen C6 2.7 Hdi,C5 2.0Hdi 2008 után, illetve Volvo S60, V70, S80, XC70... Ezekből D5, illetcve 2.5T jöhet szóba, PSA-ból inkább csak dízelt vennék, de Volvóból nem tudom... Igazából ezidáig szinte mindig PSA konszernből válogattam, és nem is volt különösebb gondom egyikkel sem, de nagyon szimpatizálok a svéd gyártó termékeivel, csak nem tudom mire számíthatok...

A keret max 3 millió Ft...


Kérem segítsen dönteni!
Üdv:Béla

Kedves Béla!

Látom szabadidejében hobbiból autóvillamossági szerelősdit szeretne játszani, mert a 607-es híres erről, de a C6 is ott lohol szorosan a nyakában. 607-est nem vennék, C6-ost igen, de csak a három literest, mert azokban már átdolgozták az elektromos rendszert, a 2.7-esekkel még sok elektromos probléma volt. A népítélet ebből a szempontból nem irányadó, mert a legtöbbet futott autóban is csak 25 ezer kilométer volt, és a tulajok az új játék tulajdonlása felett érzett örömtől hajtva  írtak ítéletet. A 407-eseknél is lehetnek elektromos problémák, illetve a fűtésrendszerében van egy csappantyú, aminek a tengelye tutira el fog törni. Meg kell kérdezni az eladót, hogy ez ki volt-e már cserélve, ha nem akkor készüljön fel rá, hogy ki kell venni a műszerfalat, és meg kell venni az alkatrészt.

A C5 2008-tól már sokkal jobb autó, mint az elődje volt. Ha a franciák közül kellene választani, akkor a C5-öst választanám, de ha bejön a képbe a Volvo, akkor egy V70-est vagy XC70-est vennék a D5-ös dízel motorral. Kombik, lehet őket pakolni, ha nyaralni megy a család. Két ismerősömnek is van ilyen motorral szerelt Volvója, egy XC90 és egy S60, mindkettő túl van jócskán a félmillió kilométeren, és motor gondja még egyiknek sem volt, mindkettőben a gyári turbó van még, az egyiknek kellett a váltóját felújítani.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.