Tízéves prémiumra váltanék, érdemes?

2015.07.29. 10:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdvözlöm!

Jelenleg egy 2008-as Mitsubishi Lancer 2.0 DID-t (=VW 2.0 PDTDI) hajtok. 40 ezer km-t tettem meg vele 1 év alatt minden gond nélkül, most 105 ezer km van benne. Az autó jelenlegi áráért már lehet kapni Audi 3.0 Tdi Quattro-t S-Line felszereltséggel 2005-ből, ami még így, 10 évesen is felülmúlja a japánt szerintem. Ön mit tud erről az autóról, és érdemes-e egy kétszer ennyi km-t megtett autóra váltani erről a 2.0 PDTDI-ről?


Üdvözlettel:
Dávid

Kedves Dávid!

Egy ilyen A6-os tényleg felül tud múlni sok mindent, különösen fenntartási költségekben. Az egyik ügyfelem kilenc hónap alatt kétmilliót költött rá, igaz, a végén jó lett. Árultam az egyik barátom tizenkét éves 530-as BMW-jét, amiben 330 ezer igazi kilométer volt. Tíz évig volt nála, és a tíz év alatt ráköltött ötmillió forintot. Felhívott egy érdeklődő, hogy akkor erre az autóra a következő 100 ezer kilométer alatt ugye nem kell rákölteni semmit, mert neki pont ennyi pénze van. Na ő az aki háttal ül a moziban, és még a szemét is eltakarja. Nincs akadálya, hogy megvegyen egy ilyen autót, mert jók ezek, ha valakinek erre porcosodik, de a prémium autó tulajdonlásának feltételei vannak. Bármikor ki tud rántani a zsebéből félmilliót szervizre? Ha két hónap múlva megint van valami apróság 300 ezerért, akkor az is megy? Van 200-200 ezer forintja téli illetve nyári gumikra? Ha meg is van ezekre a pénze, akkor van még egy dolog: van is kedve kifizetni ezt a pénzt mosolyogva, hiszen ön négy karikát (vesét, csillagot) tol? Ha ezen feltételek közül csak egy nem teljesül, akkor önnek nincs rá pénze, hogy egy ilyen autót megvegyen. Én is meg tudnék venni egy ilyet, de sose fogok, mert egyrészt nem érdekel, hogy miből szállok ki, másrészt nincs kedvem ezekhez a költségekhez, inkább ebből a pénzből elmegyek a családdal nyaralni. Ezt mindenképpen mérlegelje vásárlás előtt.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.