Gazdaságos városit félmillióig

2015.08.17. 14:24

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!

Keresek egy kis fogyasztású, olcsón fenntartható, megbízható városi autót max 500.000 Ft-ig. 4 vagy 5 ajtós kéne, 15 évesnél idősebbet nem nagyon szeretnék, jó lenne a klíma is, de ha nem, hát nem.
Peugeot-k tetszenek leginkább (206), de más tippekre is nyitott vagyok. Nézegettem még Focus-t, Punto-t, Fabiát is. Ezeken kívül mit érdemes még nézni. A cél az, hogy még sokáig használjam városban munkábajárásra, a lehető leggazdaságosabban.

Előre is köszönöm a választ.
Üdv,
M

Kedves M!


Az ilyen évjárat megkötések sosem szerencsések. Nem győzöm mondani, hogy állapotot veszünk nem évjáratot, 500 ezernél meg pláne. A Focus-ok jó kocsik, de az összesnek le van rohadva az ajtó belső éle. További rozsdákra lehet számítani a kerékíveken, küszöbökön. Puntóból lehet ennyiért már jó klímásat venni, persze lesz némi olaj folyás és egyéb apróságok, de ezekkel lehet élni.

A Fabiákban a vezérműlánc szokott zörögni, de az elektromos szervó sem az öröklétnek készült. Ebből inkább négyhengereset vennék. Tudom sokan zsigerből zárják ki a Suzukit, de a régi Swift egy tönkretehetetlen technika, és még ennyi sem kell egy kifogástalan klímáshoz. A bakancs Micrát sem hagynám ki a sorból, ennyiért az egy nagyon jól összerakott autó, de ebben az esetben is oda kell figyelni a rozsdára.

Üdvözlettel,

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.