Olasz dízelt szabad?

2015.08.22. 10:06

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Autóvásárlását tervezem a közeljövőben. Jelenleg van a birtokomban egy '96-os Punto 1.1-es motorral, ő mellé szeretnék venni egy kicsit nagyobbat. Mivel olasz autóm van, ugyancsak olaszokkal szemezgettem. Volt már a családban egyébként Astra F és G, Mazda 626, Golf II, E36, én mégis a csizma felé kacsingatok. Olyan autot szeretnék, mint a Punto, ami viszonylag egyszerű, nem romlik el, de ha igen, nem horror az alkatrészek árai.


Amiket nézegettem:


Alfa 155 2.0TS Kicsit tartok tőle,sok a széthajtott darab belőle


Alfa 156 SW 2.0TS,1.9JTD Úgy hallottam sok gond van az elektromos rendszerrel. Inkább a kombit részesíteném előnyben, mert az jobban pakolható.


Fiat Marea 1.9JTD - Sedán talán jobb belőle, de ritkább is.


Fiat Punto II 1.9JTD


Hirtelen ezek ugrottak be. A keret maximum 500.000Ft lenne. Évi 20.000km-t vagy kicsit többet megyek főleg országúton, ezért is jöttek szóba a dízelek.


Mit tudna ajánlani nekem, illetve mit tudna ezekről az autokról mondani, esetleg más alternatíva? Mennyire jók az olasz 1.9JTD-k, hasonló agyonüthetetlenek mint a régi német TD-k?


Várom válaszát és előre is köszönöm!
Tisztelettel: Péter

Kedves Péter!

 

A 2.0 TS-nek van egy olyan problémája, hogy van benne egy balansz tengely, aminek a tönkremenetelekor a motor mehet a kukába. Az Alfáknak a futóműve sem az örökkévalóságnak készült, és drága is hozzá az alkatrész. A JTD egyébként jó motor, az olaszoknak nem ez szokott a baja lenni, persze csak ha nem tette meg többször a Föld-Hold távolságot. A Mareával csak az a bajom, hogy esztétikailag kihívásokkal küszködik kívül-belül. A Punto már jól is néz ki, az alkatrészek nem kerülnek sokba, és az 1.9-es motor repíti azt a kis bódét, emellett jól is fogyaszt. Én a Puntót venném.

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.