Octavia RS, Superb vagy E Merci?

2015.09.01. 11:41

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Autóvásárlását tervezem és három típusra szűkítettem le a listámat. De mivel mind a három tetszik és megbízható autó hírében állnak, ezért nem tudok választani közülük.


Íme a lehetséges választások:


- Skoda Octavia RS kombi 2.0CRTDI (manuális váltóval)
- Mercedes-Benz E220CDI T-modell (W211, facelift utáni), itt lehet automata és manuális
- Skoda Superb 1.6CRTDI kombi (manuális váltóval)


A keret a vásárlásra 3.5MFt+ a felmerülő ktg-k, kiadások. Magamról annyit, hogy évi kb. 40-50 ezer kilométert vezetek fele-fele arányban városban és közúton, és fontos, hogy lehessen rá vonóhorgot rakni, mert a munkám miatt fontos. Nem nehéz a jobb lábam, de szeretem, ha azért nem gondolkozik sokat a gázpedál lenyomása után a meginduláson. Jelenleg egy W210-es 220CDI-m van, előtte meg volt 2 MKI-es Octáviám 1.9TDI-vel.Válaszát és segítségét köszönöm,
Vilmos

Kedves Vilmos!


Ha utánfutót is akar húzni, akkor egy nagyobb motoros autót vennék. Nem tudom, mekkora futót akar vinni, de ha nem lószállítót, akkor valószínűleg elbírná az 1.6-os is, de másképp vinné, mint a nagyobb. Ha szereti, hogy megy az autó, akkor ez még egy ok, hogy ne a kisebb motort válassza.


A Mercedesnél a prémium mivolta miatt nagyobbak lehetnek az alkatrész árak, és egy esetleges automata váltó javítás is vélhetően drágább lesz, mint egy kettőstömegű lendkerék csere a Skodánál. Én egy Octavia RS-t vennék ezek közül a két literes CRTDI-vel. Az RS Octavia jól néz ki, jól megy, jól is fogyaszt, és a CRTDI-k már jobbak, mint a két literes PD-k voltak. A Skoda esetében várhatóan kisebbek lesznek a fenntartási költségek, mint egy német prémium autónál.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.