HDI-t sok kilométerhez?

2015.09.22. 10:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Üdvözlöm!


2002-es Citroen Xsara HDI gépkocsival rendelkezem, az órájában 250 ezer km van, ebből én tettem bele 90 ezret. 13000 km-enkénti olajcserével. Szerkezetileg kiváló állapotban van az autóm.


Új munkahely miatt gyakran kellene utaznom, 90%-ban autópályán. Ez heti 1200 km lenne kb, vagyis évi 50-60 ezer km menne az autóba. Érdeklődnék, hogy mennyiben számíthatok az autómra ilyen távok mellett? Önnek több tapasztalata van a HDI-k megbízhatóságát/tartósságát illetően. Érdemes egy újabb autót vásárolnom kevesebb futásteljesítménnyel, vagy tervezhetek - természetesen rendszeres karbantartás mellett - akár 4-500 ezer km-ig is vele?


Köszönettel, János

Kedves János!


Én nem aggódnék a HDI miatt, nagyon jó konstrukció, ennél többet is elmennek megfelelő karbantartásaal. Én levinném az olajcsere intervallumokat 10 ezerre, és hajtanám tovább. A hátsó híd tönkremenetele várható, ha még nem lenne túl rajta.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.