Jó a Camry, vagy legyen Ford?

2015.10.04. 10:14

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt becsületnepper!


Egy 1.6-os, 2004-es Focust szeretnék lecserélni. Nézegettem Focusokat is, Mondeokat is, és elkeserítő a benzinesekből a választék (évi max. 15 ezret megyek, városban). Az utóbbi időben beleszerettem a Toyota Camrybe (2.5 benzines). Nem tudom ezektől mennyire kell félnem.


Népítéletben egy cikk szól a benzinesről, a többi csak hybridről szól. Kell e félnem az alkatrész utánpótlástól, ezek árától? Mennyivel lesz magasabb a fenntartás a Focus után? Az itthoni szerelők mennyire értenek hozzá? Igaz a városi 13-14l fogyasztás? Vagy inkább ne álmodozzak, és vegyek egy 2.0-ás Mondeot?(1.6 gyengének tűnik ekkora autóhoz) Kb. 3-3,5m-t szánnék az új autóra.


Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel, Tamás

Kedves Tamás!


Benzines Mondeóból valóban nincs nagy választék, de 2.5-ös Camryból még kisebb. Így elsőre nem találtam a hahu-n és a mobilén egyetlen darab 2.5-öst sem. Ha 3-3.5 millióról beszélünk, akkor azok 2.4-esek, már mind hybridek, és 2007-től gyártották őket, és a fogyasztásuk messze tíz liter alatt van.


A szervizeléstől nem kell tartani, vannak kifejezetten erre ráállt szerelők, de egyébként sem egy elromlós fajta. Jellemzően csak karbantartásról beszélünk, arra viszont nagyon oda kell figyelni, és az alkatrész ellátás is megoldható feladat. Ha mégis létezik 2.5-ös csak benzines Camry ebben az érték határban, akkor felvállalom hogy én tévedtem.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.