2015.10.05. 13:02

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Kedves Nepperűző!


Az idei évben autó vásárlás előtt állunk. Városi használatra, két gyerek mellé keresek autót. Nincsenek autószerelői ambícióim, fontos az egyszerű, és megbízható technika. Mindenképpen benzines, 1,4-1,6 motorban gondolkodom. Lehetőségeim 1,8 millió forintig terjednek.

Két lehetséges jelöltem van. Mazda 3, ami megbízhatónak mutatkozik olcsón, de kicsit szűkös, és mutat némi rozsdásodási hajlamot a hátsó kerékíveknél. Illetve Toyota Auris, ami belül nagyobb, és a kisebb motorok vezérműláncosak ha jól tudom. Kérdésem az lenne, ha azonos állapotot feltételezzünk, melyik lehet a biztosabb választás. Érdekelne esetleg más alternatíva is,más szemszögből.


Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel
Attila

Kedves Attila!


Ha azonos állapotot feltételezünk, akkor nekem a Mazda 3 szimpatikusabb. A Mazdáknak sajnos ez a rozsdásodási hajlam a legnagyobb bajuk, de nem csak a hátsó íveken, hanem az ajtók peremén is előfordulhat, csak egy kicsit később. Ennyi pénzért viszont már lehet találni rozsdamentes Mazda 3-ast, és egy alapos üreg és alvázvédelemmel meg lehet előzni a későbbi bajokat.



Az Auris-ra ez nem jellemző, úgyhogy emiatt nem kell aggódni, de szerintem a Mazda jobb autó. Ha más is szóba jöhet, akkor ajánlanám még a Kia Ceedet vagy a Hyundai i30-at is.


-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.