Fiatal használt kontra idős használt

2015.10.09. 15:27

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

 

Tisztelt Becsületesnepper!


Pár hónapon belül le szeretném cserélni a jelenlegi 8 éves Renault Thalia-mat. Indok: A gyerkőc mellett kényelmesebb egy kombi. Ami szempont: Kényelem, jó fogyasztás (nem vagyok egy sportos vezető, de a jelenlegi 75 LE kicsit kevés néha) és hosszútávú megbízhatóság.


Mindenféleképpen benzinest vennék. Keret: 3-3,5 millió. Opel Astra J-t néztem ki magamnak viszont az ilyen fiatal autókban egyre több az elektornika így a meghibásodási esély is. Esetleg ebben az árkategóriában érdemesebb egy régebbi magasabb kategóriát? Gondolkodtam Audi, BMW kombin, de ott az alkatrészek drágábbak. (gondolom)


Szóval fiatalabb közép kategória (2-3 év) vagy idősebb( 5-6 év) magasabb kategória?


Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!


Ha a fenntartási költségeket nézzük, mindenképpen az olcsóbb kategóriát javasolnám. A prémium kategóriás autókban még több elektronika van, mert több az extra bennük, és attól, hogy egy drága autóról beszélünk, az még ugyanúgy elromolhat. Könnyen előfordulhatnak olyan drágább meghibásodások, amiknek a kijavítása is prémium kategória lehet, de a normál karbantartás is drágább lesz. A J Astrával az a bajom, hogy nehéz, mint a sár, ebből adódóan, hacsak nem valami erősebb motorral veszi, akkor lomha is. Az Astra helyett vennék valami távol keletit, Hyundai-t, Kiát vagy Hondát, de ha az Opel tetszik, akkor hajrá.


-Becsületesnepper-