Micra, Yaris, C3 – külső kontra megbízhatóság

2015.11.28. 12:32

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Szükségessé vált, hogy a családi autóflottát egy új gépárművel gazdagítsuk.
Páromnak szeretnénk egy nőies vonalakkal megáldott kis autót kb 7-800 ezer forintos kereten belül vásárolni. Nem kevés erőfeszítésnek köszönhetően sikerült a lehetséges jelöltek számát az alábbi 3 típusra leszűkíteni. Nissan Micra (2003-2010) Citroen C3 (2002-2009), Toyota Yaris (1999 től).Mivel hölgynek lesz, ezért sokat számít a kinézet (Citroen a nyerő), de megbízhatónak is (Toyota) kell lennie. Évi 20-30 ezer kilómétert menne az autó.
Kérdések tömkelege jár a fejemben, melyből leírnék párat:
 Benzinest? Dízelt? Melyik típusnál melyik motort kerüljem? Egy 16 éves Yaris jobb választás mint egy 10 éves C3?

Tudom, hogy állapotot veszünk, nem évjáratot de itt elég nagy a korkülönbség. Szervízkönyvest szeretnék (talán kevesebb az esély a problémára) ragaszkodjak hozzá? Tegyük fel, hogy valós 230 ezer km (egy 10 éves autónál elég reális futásteljesítmény) van az autóban. Kell ettől a számtól tartani?

Elég sok népítéletet, tesztet elolvastam és mostanra sikerült egy jelentős káoszt kialakítani a fejemben.

Legyen kedves segítsen ezt a káoszt szétoszlatni, mert kellene az autó, de fogalmam sincs melyiket válasszuk.

Köszönettel,

József

Kedves József!

A Citroen C3 és a Toyota Yaris közül én mindenképpen a Yaris-t venném, nem egy kávéház a két autó. 700-900 ezerért már nem a 99-as Yarist lehet venni, hanem 2002-2003-ast. Ebben az évjáratban már kevés esély van szervizkönyveseket találni, de nem lehetetlen, mindenesetre én nem ragaszkodnék hozzá.

Nézze meg, hogy milyen állapotú, ha tetszik vegye meg. Ezeknek a Toyota motoroknak majdnem mindegy, mennyi van bennük, 230 ezernél legalább már be vannak járatva.

Üdv:

-Becsületesnepper-