Tízéves Fordot tizenöt éves Audira

2015.11.30. 10:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

A tanácsát szeretném kérni. Van egy 1,6-os Ford Focus II Ghia-m (2005, 185.000 km), meg vagyok vele elégedve. Az utóbbi télen pár helyen megjelentek apró rozsdafoltok, a szélvédő pedig cserélve volt és a szerelő munka közben felsérthette a szélvédő és a tető találkozásánál a lemezt, mert elkezdett kipúposodni elég látványosan, tavaly semmi látszatja nem volt.

Viszont családba került egy 2000-es évjáratú 1,6-os Audi A4 Avant végig márkaszervizben vezetett szervizkönyvvel, első tulajos, garantált 150.000 km-el, minden létező extrával (nagy navi, elektromos ülések, stb...) Rozsda a láthatáron sincs.

Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint megérné-e a csere? (pénzem maradna a Fordból) Nem visszalépés egy 2005-ös Ford után átülni egy 2000-es Audiba?

Előre is köszönöm a válaszát!

Kedves Kérdező!

Miért lenne visszalépés, de leginkább mihez képest? A szomszédok elvárásához képest, vagy mindig újabbat, erősebbet, extrásabbat kell venni? A régi A4 elég megbízható autó, nem egy ördöglakat. Kit érdekel mit gondol a világ, ha az tetszik, akkor az tetszik, hajrá. Megtehetném, hogy veszek egy drága autót, de egy 2002-es szívó dízel VW Caddy-vel járok. Kit érdekel, én szeretem, nem is akarom eladni, pedig egy lemez budi.

Üdv:

-Becsületesnepper-