Clio RS-t vagy BMW-t?

2016.01.07. 17:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Autót keresek fél hobby céljából, nem számít hogy hány köbcenti, sem az hogy mennyit fogyaszt, mivel munkahelyemre csak gyalog (tömegközlekedéssel) tudok bejárni ezért keresek egy olyan autót ami szórakoztat abban a heti pár napban amikor használom de nem megy rá a gatyám..

Sajnos van két berögződésem, az egyik a Renault Clio 2 RS, de ebből a magyar piacon csak vagy leharcolt vagy fanatikus opció van. Ezért kiegyeznék egy 1.6 16V ben is, valószinüleg bőven elég lenne ez is a napi szórakoztatásomhoz (nyílván közel sem ugyanaz).

A másik ami nagyon tetszik az Opel Astra G coupe (1.8), tetszik a formája és talán az 1.8 as motor is elég lenne bőven.

(C opció: BMW 318 Compact (e46))

A keretem 1M forint plusz szervíz átírást,hozzávalók, a méreteim nem mérvadóak mivel nem vagyok kosaras alkat és nem utazik soha velem 6 ember.

(Honda Jazz, Toyota Avensis/Corolla nem opció :)

Ön szerint melyik lenne bölcsebb választás? Illetve van értelme várnom egy Clio 2 RS-re ami kijön ebből a keretből?

Üdvözlettel:
Tamás

Kedves Tamás!

A Clio RS nagyon jó kis autó, de lényegében alig létező autó a piacon, így válogatni sem nagyon tud, bár kis szerencsével belefuthat egy jóba.

A Bertone coupe nekem is nagyon tetszik, de ennyi. Nagy buktatói sincsenek az Astrának, helyváltoztatásra tökéletesen alkalmas, de nem kifejezetten élmény autó. Az E46 318 Compactból a tizenhat szelepes 140 lóerős IS-t venném, ami igazából nem 1.8-as, hanem 1.9-es. Nagyon jó karakterű motor, jól fogyaszt, és hátul kapar, ami alkalmassá teszi a mókázásra is. Én egy Clio, BMW, Opel sorrendet állítanék föl.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.