Dinamikus első autót másfél millióig

2016.01.09. 13:37

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Első autóvásárlás előtt álló huszonéves srác vagyok, 1 millió 300e körüli (max. másfél) összeg áll rendelkezésemre. A mindennapokat a városban tölteném vele, de hétvégente hosszabb utakat is bejárnánk a barátnőmmel. Csak a benzines jöhet szóba, azokból is valami sportosat, fürgét szeretnék (a jobb lábam olykor-olykor virgonckodik), ne legyen gond a dinamikus haladás, netán egy-egy országúti előzés. Amik nálam szóba jöttek eddig (kombi, kabrió kizárva): Renault Megane 1,6 (2004-2006) ferdehátú, Fiat Grande Punto 1,4 16V, Mazda 3, Alfa 147. Nem zárkózom el semmilyen márkától, viszont megbízhatót szeretnék (az Alfával lehet mellélőnék), hosszútávra tervezek. Tudom, hogy állapotot veszünk nem évjáratot, ezért kérem az Ön segítségét abban, hogy megtaláljam a számomra ideális útitársat.

Köszönettel,
Nono

Kedves Nono!

Az Alfát nem ajánlanám csak az olyanoknak, akik erre vannak becsípődve, ők megbocsájtják az autónak a hibáit, mert érzelemből vesznek Alfát. Lehet, hogy van akit megbántok, de a Renault Megane-on ezzel a mondattal túl is léptem. A Grande Puntót már inkább támogatom, a formája is jó, nem öregedett meg tíz év után sem, és egész megbízható autó. Az 1,4-es motor már normálisan mozgatja a kasznit, és nem eszik sokat.

A Mazda 3 a legjobb autó ezek közül, csak ne lenne az a fránya rozsdásodási hajlama a hátsó íveken és az ajtók alján. Ha talál rozsdamentes példányt, akkor Mazdát vegyen. A rozsdamentes azt jelenti, hogy nincs kigittelve a hátsó íve, mert jellemzően ez a javítási mód nepper körökben, de a magánszemélyek sem gondolják ezt másként, ha el akarják adni az autójukat, és már csipásodik az ív. A ponthegesztések nyomát kell keresni a hátsó ív belsején, ha az megvan, akkor nincs még javítva. Én elgondolkodnék még a Ford Fiestán is.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.