Espace III-at vennék, elbizonytalanodtam

2016.01.31. 09:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Szeretnénk vásárolni egy Renault Espace III 2.0 8v típusú autót. Azért rá esett a választás, mert nagyon tetszik az alakja, meg úgy az egész. Méretileg teljesen megfelelne nekünk, család + 2 kutya + kirándulások, erre kellene. Nem szeretjük a dízel autókat (nehezen melegszik télen, hidegen reszket, ráz, büdös stb., természetesen ezek csak saját vélemények!), a 16 szelepestől én félek egy kicsit, ezért döntöttünk emellett a motor mellett.

Nagyon sokat olvastam utána, és nagyon nagyon elbizonytalanodtam. Tényleg ennyire megbízhatatlan, nem tartós autó? Kíváncsi lennék az Ön véleményére is! Nyilván, hogy egy 10-15 éves autón bármi hiba előjöhet, de tényleg egy 3-as Espace-en ennyivel több a hiba előfordulása, mint ahogy írják, és sokan emiatt csak lehurrogják?

Sajnos nem tudom. bele merjünk-e vágni. Anyagilag kb. ez a szint, ahol gondolkozunk, és én egy kicsit makacs is vagyok, mert csak olyan autót vettem mindig ami igazán tetszett, és vannak amik nem érdekelnek (VW, Opel, Seat)!

Őszinte válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Flex

Kedves Flex!


Sokan sokfélét írnak a típusról. Amikor még fiatal autók voltak, meg mertem volna venni, de ennyi évesen már nem vagyok benne biztos.


Sajnos vannak olyan dolgok, amik ezeknél egyszerűen jobban elöregszenek (pl. műanyagok, elektronika, ablak emelők, stb.), és nem lehet ezekből az alkatrészekből jót venni, csak olyanokat, amik bizonytalan ideig még működnek, mert a bontott is ugyanolyan öreg, az új meg nyilván aranyért van. A szerelők sem értenek mindenhez, de nem is lehet, illetve az előző tulajok pénztárcája is meghatározó lehet a javítások elvégzésekor. Ennek köszönhetően van egy csomó elöregedett, leélt darab, a tényleg jót nagyon keresni kell, ráadásul kicsi belőle a választék.


Én többre tartom az első generációs Previát, de sajnos ebből még kevesebb van, és nem tudom, hogy az tetszik-e, de gyanítom, hogy nem. Szerintem rá fog kényszerülni, hogy olyanokat nézegessen, amik nem tetszenek, vagy sokat kell utána menni, és fog találni egy jó Espace-t, amire utána még költeni fog. Egyre készüljön fel, rengeteg hullát fog látni.


Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.