Nyúzható kis benzinest városba

2016.02.04. 10:54

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző!

Nagypapám autóváltás előtt áll és kérte a véleményem, én pedig az Önét. Az autó abszolút "A-ból B-be eszköz" lenne, fontos, hogy kicsi legyen (kb. B Corsa-méretű ), szervós, 2002 utáni és férjen bele a 600 000 Ft-os keretbe. Az olcsó szervizelhetőség szintén nem lenne hátrány, majdnem napi szinten lennének vele rövid utak hideg motorral. Ez teljesen biztos, hogy ha 100 km-nél messzebbre mennék érte megvételkor az lenne az autó leghosszabb útja az elkövetkezendő években ( kivéve ha én elkérem hosszabb távra, de ez évente max. 1-2 alkalom). A listát a következőkre szűkítettük le:

- Hyundai Getz 1.1

- Fiat Punto 1.2

- Suzuki Ignis 1.3

- Skoda Fabia 1.2 12V

- Volkswagen Polo 1.2

Ez a lista természetesen nincs kőbe vésve, a véleménye érdekel, hogy Ön melyiket ajánlaná a fentiekből, vagy azokon túl. Chevrolet Spark/Daewoo Matiz kivételével.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv,

Bence

Kedves Bence!


Ebből a felsorolásból a Hyundai Getz és az Ignis a legbiztosabb technika, ezek szinte soha nem romlanak el. A másik három sem rossz, de Hyundai és a Suzuki jobb.


Ha másban gondolkodunk, akkor a Swift első generációjából még kevesebbért már nagyon jó, nagyon extrás darabokat lehet venni. A Swiftnél autószerűbb a bakancs Micra, jobb kidolgozottságú, jobb vezetési élményt ad. Ha nem ragaszkodik görcsösen ehhez az évjáratosdihoz, akkor a 2002-ig gyártott Corollából is válogathat, az soha nem megy tönkre.


Üdv:

-Becsületesnepper-