Izgalmas kisautót a Smart roadstertől az MX-5-ig

2016.03.25. 11:12

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Most, hogy végre megvan a jogsim, a korábbi autónézegetésből a valós vásárlás irányába kanyarodtam, de teljesen tanácstalan vagyok.

Első autónak semmiképpen sem szeretnék drágát, ugyanakkor a személyiségemhez nem illene egy unalmas, klasszikus értelemben vett városi kisautó.

A családban már van egy Mazda MX-5, mellé keresnék egy hasonlóan kellemes küllemű és minőségű társat. A büdzsé, amiből gazdálkodom, max. 1.700.000 forint. Szeretem, ha kabrió, de nem ragaszkodom hozzá. A korábban nézegetett autók: 1. Smart Roadster, 2. Peugeot 206 CC és 3. Ford Streetka. A vásárlásnál szempont lenne a személyiség mellett az is, hogy mennyire szervizelhető itthon az autó.

Az öregebb, de könnyedén szervizelhető, személyiséggel rendelkező autóktól sem tartózkodom.

Ha tudnátok ajánlani valamit, vagy segíteni a már kinézett autók kapcsán tanáccsal a döntésemet, hálás lennék.

Üdvözlettel,

Bori

Kedves Bori!


Az a baj, hogy ön már tudja milyen egy MX 5-ös, onnan pedig ezért a pénzért csak lefelé van. Ennek tökéletes példája a Smart Roadster. Nem vagyok a márka nagy barátja, mert az igazából csak egy autópótlék, és nem is különösebben tartós maga a Smart. Elég buta váltója van, és egy MX 5 váltója után ez iszonyú lesz.


A Peugeot 206 CC már jobb, de annak előfordul, hogy zörög a teteje. Egy ismerősömnek volt egy, amit újonnan vett, sosem volt összetörve, de a tető nyüszögését nem lehetett megszüntetni. A Street Ka vicces dolog, nem is gondolná az ember, hogy azzal a kis vacakkal milyen jól lehet autózni, és még az 1,7 milliót sem kell elkölteni. A rozsdára kell figyelni, mert a Kák tudnak rohadni.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.