Nagy autót nagy kutyáknak

2016.05.03. 11:29

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Jelenleg egy kombi Skoda Octaviam van 1.6 benzines motorral, amivel egyébként meg vagyok elégedve, de szeretnék egy újabb autót.

Az elsődleges szempont az, hogy hátulra beférjen egy gyerek, tehát nem kell sok hely, viszont a csomagtartó legyen nagyon nagy. Három nagy kutya szinte mindig jön velünk és kezdjük kinőni az octáviát.

Tudom, hogy kicsit érdekesen hangzik, mert az Octavia is nagyon nagy hátul, de ennél még nagyobb kellene.

A keret olyan 2,5 millió forint és inkább dízelt szeretnék. Nálam az octavia 7et fogyaszt, így a benzinest sem vetném el, ha megállna 8 liternél, de azért örülnék ha ennél erősebb lenne mert néha érzem, hogy kevés ez a motor.

Japán és német autók érdekelnének főleg. Van egy furcsa vonzódásom az újabb Caddyk felé (mk3), de nem tudom, hogy mennyire megbízható a 103-105 lovas 1.9 pdtdi, bizonyos motorkódokról hallani rémtörténeteket. Érdekelne olyan tipus is, aminél a hátsó üléseket előrébb lehet tolni, hogy még nagyobb hely legyen a csomagtartóban, de mégse kelljen kivenni az üléseket. Ami még biztosan tetszene: Honda Cr-v, Sharan, de minden tanácsot szívesen vennék.

Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Kérdező!

A Caddy-t jó iránynak tarom, én legszívesebben 1.9 PDTDI-t vennék belőle. Az a 105 lóerős motor nagyon strapabíró, és nem is eszik sokat. Többen kerestek már kutyákhoz hasonló paraméterekkel kocsit, és hasonló célra mindenképpen ilyen félig-meddig teherautót vennék, mert a kutyák le fogják lakni a csomagteret, és a csomagtartóját is könnyebb takarítani. A Caddy-ből létezik egy Maxi változat, abban egy gödör van hátul. A CR-V-nek nem akkora a csomagtartója, mint egy Caddy-nek, és kár is lenne érte. Én megnézném még a Berlingo/Partner párost is, azoknak is nagy csomagtartója van.

Üdv:

-Becsületesnepper-