Golf 4-ből Alfába, esetleg Roverbe?

2016.07.20. 07:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Van egy 17 éves Golf 4 1.4 benzines, elég jól felszerelt autóm. Kilométerben 210 ezernél tartok az óra szerint, állapot szerint inkább jóval 300 felett jár. Az elmúlt két és fél év során (mióta nálam van) elég sok apróbb nagyobb hibával kellett megküzdeni (zárproblémától a motorgenerálig elég sok minden - havonta néhány nap a szerelőnél rendszeresen) Egy időben egy alkalmas szikla volt a vágyam, ahonnan csak meg kell pöccinteni és a mélybe hull.  

Rettentően tetszik két típus: az Alfa Romeo 156 (főleg a kombi) és a Rover 75. Egyik fiatalos, dinamikus forma, jó pakolhatósággal, másik az visszafogott, elegancia. Mindkettőből lehet venni néhány évvel fiatalabbat már 700 ezer - 1 millió körül.

80%-ban rövid távon használnám, ezért benzinesekre gondoltam. Nem kell bika erős motor, autópályán is csak 140 körül döcögök. 100 ló körül megfelel. Megbízható autót keresek. Sokan mondták az Alfáról és a Roverről is, hogy a legváratlanabb helyzetben hagy cserben. A Népítéleten olvasni hideget és meleget is róluk.

Kérdésem: Érdemes lecserélnem a fenti kettő valamelyikére a Golfot, vagy nyúzzam addig, ameddig még bírja?

Ha Alfa vagy Rover csak ugyanolyan (vagy nagyobb) nyűgöt veszek a nyakamba, mint a Golfnál?

Más alternatív javaslat?

Köszönöm!

Üdvözlettel: Zoli

Kedves Zoli!

Golf 4-ből az Alfa 156-osba vagy Rover 75-ösbe ülést nem az a kimondott előre lépésnek. Ha a Golf már szép lassan rendbe lett rakva, akkor legalább használja, ha már sokba van. Egy Rover 75-el vagy egy 156-os Alfával most kezdhetné elölről, ráadásul drágább hozzájuk az alkatrész, mint a Golfhoz.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.