Turbós Insignia vagy szívós Mazda 6?

2016.09.18. 08:28

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper,


autóvásárlás előtt állok - kb 3,5 milliót szeretnék költeni az "új" szerzeményre. Ami tetszik, és úgy tűnik van is választék belőle, az a 2008-2009 Mazda 6, valamint az Insignia. Mivel rövidebb utakra használnám gyakrabban (gyerekek oviba-suliba...stb), inkább egy benzinest vennék.

A Mazdában dominál a nagyobb szívó motor, viszont az Opelnél sok az 1,4-es, 1,6-os turbós. Mennyire kockázatosabb használt turbósat venni? Jobban járok a sima szívómotorral?

Üdvözlettel,

Péter

Kedves Péter!

Jobban. Amíg lehet szívó benzinest kapni, addig azt kell venni. Tenni kell rá alvázvédelmet, mert a Mazdák sajnos még mindig rozsdásodnak, már az újabb modelleken (2009-es Mazda 6) is láttam rozsdát. Ha megelőzi ezt, akkor viszont sokáig jó lesz.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.