Családi kombit 3,5 millióig

2016.09.25. 10:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

Családi egyterűnket (Mazda MPV 2003) szeretnénk lecserélni egy fiatalabb, megbízhatóbb kombira. Amik eddig a látóterembe kerültek, az a Skoda Octavia, SuperB, Toyota Avensis és a Honda Accord.

Ami az éves futásteljesítményt illeti, kb. 15.000 km, amit járunk, napi 50 kilométer, nem pályán. Eddig dízel autókat hajtottunk, de most benzineseket kezdtem el nézni. A dízelekkel eddig nem volt szerencsém (Renault 2.0 dCi és MPV 2.0 CDH), bár a D-4D nem tűnik rossznak. A Skoda tetszik nagyon, de a TSI motorok nekem nem tűnnek kiforrottnak.

Tehát a keret 3.500.000 HUF, max 6-8 éves. Kombi legyen és megbízható. Mit ajánl?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Attila

Kedves Attila!

A Skoda jó, de én inkább az öregebb 1,6-os szívó benzineset venném, de ez a motor csak az Octaviában volt, a SuperB-ben nem. Sajnos 2010 után már nem gyártották őket. A Honda Accord és az Avensis jó irány, és azokban van nagyobb motor is, ami azért nem hátrány egy ekkora autónál. Én is most voltam nyaralni egy kétliteres Accorddal, nyolc litert evett 140-150-es tempónál. Az Accord és az Avensis jobb autók, mint a Skoda, de azzal sem lő mellé, viszont az jóval olcsóbb.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.