Céges autót élményfaktorral

2016.10.20. 10:49

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Becsületesnepper!

A kérdés egyszerű. 2007 környéki Swift Sport vagy évjáratban hasonló Civic Type S 1,8 benzin. Igen, "céges autó" lesz. Évi 40 ezer kilométer, zömében budapesti használat, napi többszöri megállással, ki-be szállással, közepes nyúzással.

Kötelező és minden egyéb szerviz normális, de nem márkaszervizben lenne elvégezve rajta. Olcsó fenntarthatóság és - ilyen terhelés mellett - a megbízhatóság a legfőbb szempont. Presztízs kevésbé érdekes, hiszen csak kevesen tudjuk, hogy a Swift Sport egy nagyon jó autó...

...és igen, szeretném, ha az átlagos autóknál eggyel több élmény lenne benne...

Melyiket javasolja és miért?

Köszönöm válaszát,

KKV

Kedves Kérdező!

Mindkettőt javaslom, és azért, mert nagyon jók. A Swift Sport egy kicsit sportosabb, más jellegű autó, jobban hasonlít karakterében a régi GTI-khez, meg jóval kisebb is. Nagyon üzembiztos autó ez is, mint minden Suzuki, lehet ütni-verni, csak legyen benne olaj meg víz.

A két hátsó árából meg lehet vásárolni az elülsőt
A két hátsó árából meg lehet vásárolni az elülsőt

A Civic nem tud tönkremenni, vezérműláncos motor van benne a legjobb fajtából, a gyertyán féken, olajon és szűrőkön kívül nem kell rajta semmit cserélni. Nem megy rosszul, de egész más karakterű motor, nem egy Type R. Pont ma, a válasz megírásakor vittem egy 1,8-as Type S-t a horpadás javítóhoz, és akárhányszor beleülök egy ilyenbe, feltűnik, hogy mennyire jó a futóműve ennek az autónak. Nagyon érezni az utat benne, de mégsem kényelmetlen. A motor bármit kibír, a váltója pontos, jók az ülései. Nagy hely van benne, négy nagy termetű felnőtt elfér benne, és elég nagy a csomagtartója is, ha ez esetleg szempont.

Üdv:

-Becsületesnepper-