Kompakt egyterűt a családnak

2016.12.09. 17:21

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Tizenegy éve használjuk még szalonból elhozott Škoda Fabiánkat, nagyon szeretjük, a 11 év alatt egyszer sem hagyott cserben. Időközben háromgyerekes nagycsaláddá fejlődtünk, így muszáj lecserélni. Egyelőre, míg a gyerekek kicsik, nem vágyunk nagy buszlimuzinra, inkább a kompakt egyterűek között keresgélünk, de 7 személyeset. Általában 5 személlyel használnánk, a 7 csak alkalmanként kell (ha pl. nagymama eljön), de akkor fontos hogy meglegyen a lehetősége.

Vidékről járunk be dolgozni, iskolába, óvodába, napi oda-visszaút 50 km. Éves szinten húszezer kilométer, amivel terveznünk kell, és legalább 5 évben gondolkodunk.

A napi bejárás miatt nagyon fontos a megbízhatóság. Ezen kívül a gyerekeknek a teljes értékű második üléssor (emiatt alapból kiesett pl. az Opel Zafira), és harmadik a sorrendben a kulturált fogyasztás.

A keret nagyjából 1,5-1,6 millió forint a Fabia beszámításával.

Már egy ideje keresgélünk, ami leginkább tetszene, az a Ford S-max, de ennyiért kicsi az esélye.

Jelen pillanatban a Toyota Corolla Verso tűnik leginkább befutónak, de a kicsit kényelmesebb Reanult Grand Scenic is tetszene, csak annak félek a megbízhatóságától.

A másik kérdés, hogy diesel vagy benzin. Évi 20000 km-nél, már érezhető 2-3 liter fogyasztáskülönbség, nem tudom, a Toyota vagy a Renault valamelyik dízeles verziója eléggé megbízható-e.

Ön szerint mi lenne a jobb választás? Mire figyeljünk oda vásárlásnál? (Ha van még, amit ajánlani tud, megfontolok más alternatív javaslatot is.)

Köszönöm válaszát,

Csaba

Kedves Csaba!

Sajnos az S-Max-ból nem kicsi, hanem nulla az esélye annak, hogy ennyiért találjanak egy jót, de még a közepesen szarok is drágábbak. Egy Renault-Toyota párhuzamnál nem kérdés, hogy melyiket vesszük meg, pláne, ha a Renault még dízellel is súlyosbítva van. Én a Versót venném mindenképp, benzines motorral.

auto/TOYOTA/COROLLA VERSO 2002-/XLARGE/02rs

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.