Külföldi autót magyar tulajdonostól

2016.12.11. 10:39

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Külföldi rendszámú autót tervezek vásárolni, a tulaj azonban magyar. Néhány részlet nem világos számomra. Mivel itthon venném át, nem lesz rajta exportrendszám. Érvényes műszakija van, ezt honosíttatnám. A műszaki vizsgára mivel vihetem? Vihetem a tulajjal együtt a még érvényes külföldi rendszámmal, vagy csak P-s renszámmal? Kell-e ebben az esetben is kétnyelvű adásvételi?

Az ügyintézést másik autóval végezném, tehát csak az NKH-hoz vitelt (és a hazautat) kellene megoldanom. Van-e még olyan részlet, ami gondot kozhat? A VPOP-nál kérhetik az adásvételin és a kocsi külföldi papírjain kívül a külföldi átírás dokumentumait?

Miként járjak el helyesen?

Előre is köszönöm:Attila

Kedves Attila!


Ha az eladó hajlandó rá, akkor kérje meg, hogy vigye el a vizsgára a saját rendszámával, ha nem megy, akkor tréler. Nincs olyan előírva, hogy csak P rendszámmal viheti, sőt. Ha nincs saját P rendszáma önnek vagy a cégnek, ahol dolgozik, illetve nem ül ön mellett a P rendszám jogosult használója, akkor nem is vezetheti a P rendszámmal ellátott autót. Írjanak egy magyar adásvételit is, az a legegyszerűbb, nyolcvan forint a papírboltban. Nem tudom, hogy mit ért külföldi átírás dokumentumain, nincs ilyen. A NAV-hoz kell az adásvételi, a forgalmi, illetve a műszaki adatlap. Ezzel eljátszadozhat napokig is, ha nincs sok ideje, keressen egy neppert, aki a saját P táblájával megoldja egy nap alatt az egészet, nem kell sehova mennie, és kijön a nepper munkadíja a tréler árából.

5620102 772a7f75d8a35e239243e93ddb164568 x

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.