Passat kontra Citroen C5

2016.12.28. 11:36

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Családi kombi vásárlásában gondolkozom, legyen dízel és automata, 4-5 éves, max. 3,5 millió. Tetszik a VW Passat kombi, de még jobban a Citroen C5 kombija,e kettő közül döntenék. Ennyi pénzért már van légrugós, bőrüléses C5-ös, míg a Passat felszereltsége ennyiért eléggé fapados. A kérdésem, hogy a Citroen extra kényelme megéri-e, nem kell rá nagyon sokat költeni meghibásodási problémák miatt? (a korábbi C5 kevésbé volt megbízható)

Köszönettel: Gábor



Kedves Gábor!

A Passat egy nagyon jól sikerült autó, nagyon szépen öregszik, alig látszik rajta a használat. Több ismerősnek, barátnak is van céges autóként, és 200 ezer körül is nagyon jó állapotban vannak, szinte semmi kopás nem látszik rajtuk.

DSC 0022

Ez a C5, amit ön is nézeget (ami igazából hirdro-pneumatikus, nem légrugós) már sokkal jobb autó, mint a régi, ezt már sokkal inkább ajánlanám megvételre. Ha annyira tetszik a forma és a felszereltség, akkor nyugodtan vegye meg.

Üdv:

Becsületesnepper

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.