Peugeot 406 – cseréljem vagy javítsam?

2017.01.23. 17:11

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper,

a véleményét kérném. Adott egy Peugeot 406 Riviera 2.0 Hdi 80 Kw., 2003 04. havi, 190e. km. (vásárláskor 153e. km., lekérdezve), általánosan jó állapotú autó. De tényleg. Mo.-i, gyári fény, új téli gumi, akkumulátor, kipufogó, katalizátor (kilopták). Alapvetően elégedett vagyok vele. A kuplung lendkerék páros csere érett. A javítás nem fájna, de nem tudom megéri-e. Mennyi a piaci értéke így és javíttatva?

Ha cserélném,

Ford Mondeo benzin

Opel Vectra benzin vagy 1.9 cdti.

Skoda Superb 1.9 pdtdi.

Ha csere mellett döntök, Önt kérném meg.

Az első három esetben a keret kb. 1,5 MFt. mindennel együtt. A Skodánál mennék feljebb is. A lényeg: max. 150000 km. (tudom), szervizkönyv.

Mit tanácsol? Évi 25-30000 km-t megyek. Javíttassam meg és használjam amíg szétesik vagy cseréljem, ha igen, mire?

Várom válaszát.

Köszönettel,

Ákos

Kedves Ákos!

Ez a faceliftes 406-os kombi szerintem még mindig egy szép autó, és megérné a ráfordítást. Ha rossz a lendkerék, akkor nem akarják majd megvenni, csak lényegesen olcsóbban, ha meg új benne, akkor lehet feszegetni az árát. Ha amúgy szereti az autót, akkor én az ön helyében megcsináltatnám, és használnám tovább. Ha mégis cserélne, akkor a Superbet ajánlanám ezek közül leginkább.

superb

Üdv:

-Becsületesnepper-