Használt prémiumot egymillióért?

2017.02.15. 12:08

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Totalcar csapat! Kedves Nepperűző!

Gyakran böngészem a honlapjukat, és nagyon tetszenek az itt megjelent cikkek, pláne a hasznos tanácsok autóbolondoknak és kezdőknek egyaránt. A segítségüket szeretném kérni:

Szeretném megvásárolni életem első saját autóját. A sportos és elegáns keveréke érdekel, 26 éves kezdő jogász vagyok, így munkám kapcsán is szempont, hogy jó megjelenésű, stílusos autóval érkezzem.... és bevallom motorikusan nem nagyon értek az autókhoz, míg a külső finomságok, a szép formák és az igényes elegáns belsőtér lenyűgöznek. Szóval e téren felszínes vagyok, kár is lenne tagadni.

Így számomra elsődleges szempont a kényelem és a tetszetős külső, de persze (ha más nem anyagilag) szempont az is, hogy megbízható legyen, viszont ennek kiválasztásához nem értek. Hallani minden márkáról jót is rosszat is. Van aki esküszik a Saabra, míg más a pokolba kívánja.

A keretem 1 millió forint (tudom... tudom olvastam az ilyen cikkeiket), de ennél többet elsőre nem szeretnék kiadni. Ebben az árban keresek használt prémiumot. Persze csodát nem várok, mindegyikben lesz hiba ennyiért, és tudom ebben az árban vehetnék olyan állapotú Golfot hogy megszólal, tudom-tudom.... sokkal praktikusabb lenne, de a Saab és a BMW az, ami külsőre elnyerte a tetszésem. Ha már ilyen felszínesen kell választani, melyiket tartja megbízhatóbbnak? Esetleg tud olyan prémium márkát amelyik kevésbé szervizigényes, mint a társai? A Mercedes nagy általánosságban kevésbé tetszik, míg egy két amerikai márkáért nagyon tudok lelkesedni.

Tudom, hogy egy-egy alkatrészcserénél számolni kell a prémium márkák áraival, és ezzel számolok is. Anyagi hátterem rendezett, de nem élek kifejezetten jómódban, pont ezért nem szeretnék pénznyelőt venni. Ön szerint mindegyik pénznyelő ebben az árfekvésben, vagy van olyan, amelyik megbízhatóbb?

Tavasszal tervezem a vásárlást. Kérem segítsen egy laikusnak néhány információval.

Előre is köszönöm a segítségét!

üdv,

Zsolt

Kedves Zsolt!

Az egymillió forintos keret nem biztos, hogy elég egy jó használt prémiumra. A Saab tulajdonlása tényleg ilyen, van akinek egy merő szívás, és van akinek kevésbé, attól függ, hogy mit fog ki.

Saab-9-5

A BMW-nél is lehet "csodákra" számítani, van néhány jó darab is, de rengeteg szaladgálással lehet csak megtalálni a gyöngyöt. Rozsdára lehet számítani a kerékíveken, küszöbökön, ajtók élén. A Mercikkel az a baj, hogy nagyon rozsdásodnak, de szinte minden elemükön. Szerintem nem nagyon van olyan autó, ami jobban bír rohadni, mint a Merci. Ha szeretne valami normális prémium autót, akkor vegyen egy Lexust, rozsda ott is előfordulhat, de az legalább nem romlik el. Úgy vettem ki a leveléből, hogy lenne több is a kocsira, csak most nem szeretne többet kiadni rá. Szerintem ezt gyorsan át fogja gondolni, ha meglátja a kínálatot.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.