Valódi kis fogyasztású dízelt

2017.02.24. 10:45

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepperűző,

Jelenleg egy 2006-os 2.2HDI C8-cal járok munkába, ez havi kb. 2500 km-t jelent csak a bejárást illetően, összesen havi 3000 km-t megyek.

Az autóm 7-8l-t eszik, ezt szeretném redukálni 4-5l-re úgy, hogy pakolni is maradjon helyem, tehát egy kis fogyasztású kombival kiegyeznék az egyterű helyett.

Csodálatos fogyasztási adatokat látni az 1.5dci és 1.6tdci motorokról. Tanácsát kérem, hogy ilyen futásteljesítmény mellett melyik motorral nem lövök nagyon mellé a megbízhatóságot és a reális fogyasztási adatokat tartva szem előtt.

Előre is köszönöm a szakértést, segítséget.

Tisztelettel,

G.F.

Kedves Kérdező!


Azt nem írta, hogy mennyit szán az autóra. Az 1.5 dci-ről itt írtam. Ez igaz a korábbi dci-kre, de ha jól tudom, akkor 2010 körül leváltották a méltán rossz hírű Delphi rendszert Bosch-ra, és onnantól kevesebb probléma van velük. A gyár által előírt 30 ezres olajcserét el kell felejteni, az csak arra jó, hogy 150 ezernél csapágyas legyen a motor, én legkésőbb 15 ezrenként lecserélném.

11

Az 1.6-os tdci-nél az olajcsere elvégzésére kell odafigyelni, illetve a befecskendezők alatti réz tömítést kell időközönként cserélni. Egyébként ez egy francia hdi motor, csak a Fordban hívják tdci-nek, de ez van a Miniben és a Volvóban is. Én egy 1.6-os koreai crdi-t vennék, ami a Hyundai-ban és a Kiában van, azokban még kettőstömegű sincs.


Üdv:

-Becsületesnepper-