Astra után Astrát vagy Mazdát?

2017.05.10. 13:23

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Becsületesnepper!

Tíz év használat után arra gondoltam, lecserélem a G Astrámat. Évi kb 15 ezer km-t megyek vidéken. A podcastokban azt is hallottam, hogy hosszabb időre érdemes esetleg új autót venni. Mivel a K Astra könnyebb lett, és az Év Autója is lett, erre gondoltam, de ahogy az árakat néztem, befigyelt a Mazda 3-is, amiről csak jókat hallottam.

Persze a kereskedésekben az árak máshogy néznek ki, és az Opelre lényegesen nagyobb az engedmény, a Mazda meg talán jobban tetszik. Mindkettő 120 lovas benzines. A 120 lovas Astrában közvetlen befecskendezésű turbómotor van, amiről nem hallottam rossz híreket, mert még új, de beugrott a TSI motor, amiről nem sok jót mondtatok.

Szerinted melyik jobb választás, és a másiknak milyen buktatói lehetnek?

Köszönettel: Péter

Kedves Péter!

Mivel a K Astra egy teljesen új autó, így erről nincs semmi tapasztalat, azt pedig, hogy mi fog vele történni, vagy mennyire lesz jó 200 ezer kilométeres korában, még senki sem tudja. Majd három-négy év múlva már tudni fogjuk, hogy jó-e. A Mazda 3 már bizonyította, hogy jó, és én személy szerint jobban szeretem a szívómotorokat.

DSC 0054

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.