SUV-ot vennék: Suzuki vagy Mitsubishi legyen?

2017.05.12. 12:40

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Kedves Nepperűző!

Közel 60 éves vagyok, és a nyár folyamán szeretném lecserélni a régi (2005) dízel Mazda 6-ot. A kasznija halódik, a szakik szerint nem érdemes már költeni rá, viszont a motorja teljesen rendben van. A feleségemmel egy SUV-ban gondolkozunk.

Ahogy haladunk előre az időben, egyre nehézkesebb lesz a beszállás, amit már látok a korosabb ismerőseim körében. Valószínűleg ez lenne az utolsó autónk, amit vásárolnánk. Napi használat városban (50-60 km), illetve havonta egyszer (100-200 km) vidéki utak. A nyaralás évente egyszer valahol az Adrián.

Több típust is megnéztünk: Suzuki Vitara , Mitshubishi ASX. Kb 5 milliót költenénk rá, nem kell feltétlenül "0" kilométeres, 1-2 éves még elfogadható. Főleg a megbízhatóságra és a kényelemre helyeznénk a hangsúlyt. A fenntarthatósága nem fő szempont.

Kérem segítsen a választásban. Amennyiben tud más típust ajánlani hálásan venném. Rendszeresen olvasom a válaszait és nagyon korrektnek tartom őket.

Köszönettel: Tibor

Kedves Tibor!

Az ön által felsorolt típusok jók, az új Vitara pedig az egyik legjobb ár-érték arányú autó a piacon. Én még elgondolkodnék a koreai autókon, a Kián vagy a Hyundai-on is, de a Dacia Duster is nagyon jó.

420A1620

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.