Nagykorú lett a Laguna, cseréljem?

2017.05.29. 13:30

Nem vagyok orákulum, nem ismerek minden autót, a véleményem szubjektív, személyes tapasztalataim, érzelmeim alapján alakul ki. Rossznak mondott autóból is van jó, jónak tartottból is akad elhanyagolt vacak. Csak egy nepper vagyok, nem próféta, én is tévedhetek.

Tisztelt Nepper Úr!

Szeretem a franciás autókat. Enyém volt az egyetlen Oltcit Cabrió, még a Bazsó is megdicsérte a Totalcarban. Van Nekem egy 19 éves 1/b-s Lagunám. Egész pontosan a keresztapámé, de ez adózási kérdés. „Ismerjük” az egész életét. Egy kedves bácsi vette magának 98 karácsonyára Székesfehérváron, kápéra. Megvan még az eredeti számlája is. Ő 10 évig használta, márkaszerviz, meg miazmás. Aztán jött az uncsi tesó 3 évig, majd én.

Én 10 ezrenként cserélem a kötelezőt. Olaj, szűrők, miazmás. Az első futómű gyakorlatilag új. Olajat nem eszi, 7,5 az átlaga amióta nálam van. Ja, 1.6-os. Rozsda nyema. Minden mükszik rajta. Gondoltam 2018 végén eladom. Mégiscsak 20 éves lesz, van benne 300 ezer meg egy kicsi.

Jól gondolom vagy még adjak neki 2-4 évet? És ha eladom, mi lesz velem? Szeretem a BKV-t de nem mindig opció.

Előre is köszi a választ:

KeZo

Kedves Zoltán!

"Gondoltam 2018 végén eladom. Mégiscsak 20 éves lesz, van benne 300 ezer meg egy kicsi."

Mi van akkor, ha húszéves egy autó? Mi van akkor, ha van benne 300 ezer kilométer meg egy kicsi? Az megvan, amikor azt mondom, hogy nem évjáratot és kilométert veszünk, hanem állapotot? Na erre értem. Van egy autója, ami nem rozsdás, nem eszi az olajat, működik, semmi baja. Akkor minek akarja eladni?

llusztráció
llusztráció

"Jól gondolom, vagy még adjak neki 2-4 évet?"

Nem jól gondolja, alvázvédelmet adjon neki, meg azt a törődést, amit eddig, és örüljön neki, hogy van egy jó állapotú kényelmes öreg autója. Lassan már érték lesz ez is, mert szinte teljesen eltűntek, mind vagy kockára van préselve, vagy bontóban rohadnak az esőben.

Üdv:

-Becsületesnepper-

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.